Online és telefonon is lehet igényelni Solymáron az otthonukban maradó 70 év felettiek ellátását

1744

Bevásárlással és házhoz szállítással segít az önkormányzat az időseknek. Ahogy tegnap már beszámoltunk arról, a solymári önkormányzat gondoskodik azon 70 év feletti lakosok ellátásáról, akik vállalják, hogy nem hagyják el otthonukat. Időközben kezd kialakulni, hogy ez a folyamat hogy fog kinézni a gyakorlatban.

Az ellátás iránti kérelmet be lehet jelenteni
elektronikusan, ezen a linken. A település kiválasztása után a “Segítségre szoruló idős bejelentése” űrlapot kell kitölteni;
telefonon a polgármesteri hivatal telefonszámán (06 26 560 600) vagy az Ezüstkor Szociális Gondozó Központon keresztül (06 26 361 930 vagy 06 30 474 3802).

A település önkéntesei és polgárőrei vállalják a szükséges élelmiszerek, tisztálkodószerek és gyógyszerek beszerzését és házhozszállítását, az egészségügyi szabályok betartásával és megfelelő felszerelés használatával.

Mivel a legtöbb 70 év feletti, idős ember nem olvas facebookot és internetet, ezért fontos hangsúlyozni a rokonok és ismerősök szerepét: hívjuk fel az idősek figyelmét arra, hogy MARADJANAK OTTHON. Amennyiben ellátásuk családjukon keresztül nem biztosított, kérjék az önkormányzat segítségét a fent megadott módokon!

Vigyázzunk egymásra!

solymáronline