Indul a szúnyogirtás Solymáron! Méhészek figyelem!

1251

Most kaptuk a tájékoztatást, hogy 2019. július 18. napjára a Katasztrófavédelem elrendelte a csípőszúnyog gyérítést településünkön, melyet földi módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken végeznek Solymár Nagyközség közigazgatási területén.

A földi kémiai védekezés 2019. július 18-án a napnyugta utáni időszakban történik, amikor a méhek már nincsenek kint a szabadban. Az irtás melegködképzéssel történik, amelyet a növényzetre fújnak, a kocsi a nagyobb utcákon fog haladni, a kisebb utcákat kihagyja. Az irtásra kijelölt tartaléknapok: 2019. július 19-20. A polgármesteri hivatal egyesével értesíti azt a kilenc solymári méhészt, akit a permetezés érinthet.

A PMG Szúnyogkontroll Konzorcium tájékoztatása szerint a földi kémiai irtás során felhasznált készítmények: Deltasect 1,2 ULV.

“A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja”.

A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot mint szakértőt választották ki.

solymáronline