Illegális szemétlerakót fogtak a kiserdőnél

1662

Nagy mennyiségű építési törmelék lerakását érték tetten a Szél-hegyi vasútállomás közelében. A két elkövető közül az egyiket sikerült elfogni, a hatóságok kötelezték őt a szemét elszállítására. Az eset kapcsán azonban kérik a lakosság segítségét, hátha bővebb információval tudják segíteni a nyomozást.

Solymár és Pilisvörösvár Önkormányzata szorosan együttműködik a meglévő és bővítendő kamerarendszer adatainak feldolgozásában és a tettesek beazonosításában. A mostani akció sikerét is a több helyen kihelyezett napelemes kamerák működése tette lehetővé. Az azonosítás során pedig Ladó György körzeti megbízott közbenjárása lendített az ügyön.

Azt azonban még nem sikerült beazonosítani, hogy honnan származik a szemét, ezért Lakatos Béla közterületfelügyelő a lakosság segítségét kéri. Nagy valószínűséggel egy társasházból származik az építési hulladék.

Az érintett terület védett, NATURA 2000 terület. A természetkárosítás bűncselekmény, amelynek büntetési tétele akár 200 ezer forint is lehet magánszemély esetén. Cégek esetében ez az összeg a 2 millió forintot is elérheti.

Bejelentés: +36 80 204 100 (ingyenes zöld szám)

PL – solymáronline