Babakiállítás a Svábházban

1786

Megtelt a Svábház vasárnap délután 4 órára. Az ez alkalomra szép díszbe öltözött házban egy tűt sem lehetett leejteni. Blum Jánosné Emmi néni saját készítésű solymári hagyományos babái és Horányiné Vatamány Kata porcelánbaba gyűjteménye ámulatba ejtették a látogatókat. A Sütőklub tagjai közül többen gyűjtenek solymári népviseleti babákat, így Vargáné Herr Magdi is, az ő gyűjteményéből is látható volt egy-két darab. A babák között láthatóak voltak múlt századi biedermeier szófán üldögélő dámák, a különféle nemzetek népviseletébe öltözött babák mellett. A sváb szekrényben ötletesen felfüggesztett hintázó babákat láthattunk, a fenyőfa előtt pedig az ünnepi viseletbe öltözött fiatalasszonyok a messze földön híres solymári bevasalt szoknyákban álltak.

Mindeközben a Sütőklub hölgyei a vendégek kulináris élvezetéről gondoskodtak. A hagyományos tea, forró kakaó és forralt bor mellett tízféle kuglóf és adventi teasütemény közül válogathattak a látogatók.

A babakiállítás 2019. január 24-ig keddi és csütörtöki napokon 10-18 óra között látogatható. Óvódás és kisiskolás csoportoknak a babakiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozást is tartanak. Kérjük, hogy az időpontról előzetesen egyeztessenek!


További képek az eseményről a Bauernhaus honlapján találhatóak.

Bauernhaus Solymár