Október 27. Alonso Alegrìa: KÖTÉLEN A NIAGARA FELETT

1504

Igaz történet magányról, bizalomról, őszinteségről és egymásra utaltságról. Két egymástól különböző ember találkozásáról, kapcsolatáról szól Alonso Alegría chilei születésű drámaíró 1969-ben írt színdarabja. A Kötélen a Niagara felett az egyik legnépszerűbb dél-amerikai darab, mely egy világhírű kötéltáncosról és fiatal rajongójáról szól.

Charles Blondin francia artista egy körülbelül öt centiméter átmérőjű kötélen átsétált a Niagara-vízesés felett. Ezután számos alkalommal ismételte meg mutatványát, folyamatosan nehezítve az átjutást. A mű alapkonfliktusát az adja, hogy egy rajongója csalással vádolja Blondint. A fiatal lány eltökélten harcol azért, hogy a kiégett artistát kirángassa fásult állapotából. Végül ráveszi, hogy együtt keljenek át a kötélen a vízesés felett.

A kétszemélyes darab az Amargant Színházi Műhely előadásában, Kozma Zsófia és llyés Lénárd szereplésével, Polgár Judit rendezésében lesz látható az Apáczai Csere János Művelődési Ház színpadán 2018. október 27-én szombaton 19 órakor.

Belépőjegyek 1000 Ft-os áron kaphatók a Művelődési Házban.

Iván Katalin – solymáronline
Forrás : apaczai.com