Solymár Open. Így zajlott az idei – VIDEÓ, FOTÓ és élménybeszámoló

2073
Bucsu_2018.09.08._solymar_open_01.jpg
Fotó: Barcsik Géza

1. nap. szombat – egyéni versenyek

15 indulóval, optimális időjárási körülmények között és nem kisszámú szurkolóval indult az idei verseny a Solymári Búcsú szombati napján. A selejtezőkben 4 csoportban körmérkőzésekkel folytak a küzdelmek a “főtáblára” jutásért, ahol már direkt kieséses rendszerben kellett megvívni a csoportelsőknek és másodikoknak az elődöntőbe, majd a döntőbe jutásért.

Bucsu_2018.09.08._solymar_open_02.jpg
Fotó: Barcsik Géza

A sorsolás szeszélye folytán már az egyik elődöntőben két korábbi bajnok is találkozott egymással, ami egyben a mezőny kiegyensúlyozottságát is igazolta. A döntőben Gyöngyösi Attila nyert Horváth Zsolttal szemben, míg a két bronzérmes apa és fia, Kovács Tamás és Botond lett. A nők döntőjét Szekeres Zita nyerte Tordai Ildi ellenében.

solymaropen_2018_1_TM.jpg
A Solymár Open 2018 egyéni döntősei, Fotó: TMA

2. nap vasárnap – páros verseny

Az első napinál is több nézővel és 7 párossal indult a nap. A versenyt teljes körmérkőzés formájában bonyolítottuk, így 21 mérkőzés volt a nap programja. Valamennyi ellenfelet legyőzve nyertek a első nap győztesei: a Szekeres Zita – Gyöngyösi Attila páros, ezzel maximálisan kiérdemelve az aranyérmet.

Bucsu_2018.09.08._solymar_open_03.jpg
Fotó: Barcsik Géza

A további helyezéseket csak az utolsó mérkőzés befejezése után lehetett kiszámítani az azonos számú nyert mérkőzések miatt, végül a Jákfalvy Sándor – Csűrös Zoltán páros lett az ezüstérmes a Póth-Szebenyi Patrik – Szebenyi Dániel páros előtt.

solymaropen_2018_2_TM.jpg
A Solymár Open 2018 páros érmesei, Fotó: TM

A rendezvényről a PilisTV készített rövid összeállítást:

Tordai Miklós