Új közösségi térrel gazdagodik Solymár: novemberben elkészül a Waldorf tornaterem

5535
Fotó: Barcsik Géza

Impozáns épület emelkedett a solymári Szarka vár tövében 2018 nyarán. Makovecz Imre, a magyar organikus építészet atyja eltávozásának napján írta alá a leendő solymári Waldorf gimnázium engedélyezési terveit. E tervek kivitelezésének első lépcsőjeként a tornacsarnok készül el még az idén.

Fotó: Barcsik Géza

Az építési munkálatok 2017 áprilisában kezdődtek, és a tervek szerint 2018. novemberében átadják a többfunkciós épületet. Az épület fő eleme a 620 négyzetméteres kosárlabda csarnok, ami természetesen más sportágak befogadására is alkalmas. Az épületen belül 150 négyzetméteres euritmia termet is kialakítottak. A tanítást szolgálják a szertár, a tanári szoba és a mosdók is.

Fotó: Barcsik Géza

A beruházó a solymári Waldorf Fészek Iskola stratégiai partnere, a Parthus Sportegyesület, a generáltervezést a Triskel Kft. végezte, Turi Attila építőművész, a makoveczi hagyományok folytatójának irányításával.

Fotó: Barcsik Géza

A solymáronline-t tájékoztató dr. Kátai Szabolcs, az iskola technikai csoportjának gazdasági vezetője elmondta, hogy az oktatási funkciók kiszolgálása mellett az épületet sport és kulturális célokra bérbeadják, így Solymár egy új közösségi színtérrel gazdagodik, gyönyörű természeti környezetben.

Barcsik Géza

Fotó: Barcsik Géza