Balaton kupa után – bemutatkozik a Solymári SC kézilabda szakosztálya

6148
Fotó: Bartha Rita

A PEMÜ SE Solymár Egyesület megszűnését követően a Solymári SC 1997-ben szerveződött újjá, a kézilabda szakosztály a kezdetektől működött az egyesületben, női és férfi csapatokkal.

Jelenleg a kézilabda szakosztálynak közel 150 igazolt játékosa van. A női és férfi felnőtt csapatok mellett a gyermekek a Magyar Kézilabda Szövetség által szervezett bajnokságokban szerepelnek. Leány utánpótlás vonalon a következő csapatokat versenyeztetjük: Ifjúsági, OSB, U13, U12, U11, U10, a fiú bajnokságban három csapattal képviseltetjük az egyesületet: Ifjúsági, OSB, U13.

Fotó: Bartha Rita
Fotó: Bartha Rita

A gyermekbajnokságban szereplő csapataink hetente háromszor vesznek részt edzéseken a Pemü Sportcsarnokban. A kézilabda oktatásban 4 edző és egy kapusedző vesz részt. Mindezek mellett a solymári általános iskola tornatermében tartunk felkészítő edzéseket a nagycsoportos óvodások és első osztályosok számára.

Az augusztusi és januári felkészülési időszakban a gyermekek edzőmérkőzésekkel készülnek a gyermekbajnokságra. A gyereknek lehetőségük van a nyár folyamán edzőtáborban is részt venni, melyre minden évben egyre többen jelentkeznek. Emellett lehetőséget biztosítunk számukra kupákon való megmérettetésre is, többek között jártunk már Balaton kupán, Kecelen a Pünkösd kupán, Kalocsán, Veszprémben a CELL CUP-án.

Fotó: Bartha Rita

A korábbi évekhez hasonlóan idén is részt vettünk a fonyódi Balaton kupán. 48 gyerekkel indultunk útnak augusztus 19-én, hogy meghódítsuk Fonyódot! Négy korosztályban neveztünk, fiú-leány ifjúsági csapatunk, U12 és U13 leány csapataink szálltak harcba a Balaton kupáért. A gyerekek a nagy meleg ellenére is derekasan küzdöttek, naponta több mérkőzést játszva zsebeltük be a győzelmekért járó pontokat. Fiú csapatunk első helyen, leány ifjúsági csapatunk a második helyen, U12-es csapatunk szintén a második helyen, U13-as csapatunk a harmadik helyen zárta a Balaton kupát.

Fotó: Bartha Rita
Fotó: Bartha Rita

Müllerné Baranyai Barbara