350.000 forintot kell fizetni ingatlanonként – HÍR FRISSÍTVE!

5703
Fotó: Olasz-Hartyányi Nikoletta

Május 30-án a solymári képviselő-testület döntést hozott arról, hogy útépítési hozzájárulás megfizetésére kötelezik az Őz, Szarvas, Fecske, Virág, Róka és Bimbó utcák útépítése kapcsán az érintett ingatlantulajdonosokat. A hozzájárulás kifizethető egyösszegben vagy 24 havi részletben is.

Az érdekeltségi hozzájárulás egyösszegben 350.000 Ft/ingatlan, a befizetésére pedig 2018. szeptember 1. és 2019. március 31. között lesz lehetőség. Ezt követően részletfizetéssel, havi 17.500 Ft befizetésével összesen 420.000 Ft/ingatlan az útépítési hozzájárulás mértéke. Ezzel az érintett lakosság az útépítéshez a bekerülési költség mintegy 20%-ával járul hozzá.

A Róka utca és a Mészégető utcáig érintett Bimbó, Virág, Fecske, Szarvas és Őz utcák helyreállítására és a vízelvezetés vis major pályázat keretében történő rendezésére bruttó 54 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat. A teljes beruházás költsége közel bruttó 125 millió forint.

A beruházás mintegy 78 belterületi lakóingatlant érint. A beruházás eredményeképp az érintett ingatlanok tekintetében jelentős értéknövekedés várható.

Július 11-i rendkívüli ülésén a solymári képviselő-testület visszavonta az érdekeltségi hozzájárulás megállapításáról szóló határozatát.

OHN