Král Vali cukrász és Marlok Niki gasztroblogger rendszeresen megosztja legjobb receptjeit a Bauernhaus Svábház havonta egyszer jelentkező programjában. Márciusban, az est középpontjában a jó kuglóf készítésének titka állt. Sokak kérésére, örömmel adjuk most közre a receptet és persze a titkot, ami nem más, mint hogy a sütőbe – egy tálba – vizet kell tenni!
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 4 tojás sárgája
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- kakaópor
Elkészítése:
- A langyos tejbe belerakjuk a cukor felét és az élesztőt majd várunk, amíg megkel,
- Beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a többi hozzávalót,
- Addig gyúrjuk, amíg a tészta „elválik” az edény faláról és a kezünkről (ha kell, tegyünk hozzá még lisztet),
- Ezután megfelezzük a tésztát, az egyik felébe kakaót szórunk és összegyúrjuk,
- Két hengert sodrunk, majd összefonjuk,
- Kuglófformába helyezzük, majd tovább kelesztjük,
- Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, de tegyünk a sütőbe – hőálló tálba – vizet!
- Vaníliás porcukorral tálaljuk.
(Forrás: bauernhaussolymar.blogspot.hu)