Dühös levél a MÁV-nak!

3181
Fotó: Nagy Tamás (FB 10-es út csoport)

Napok óta dühítő felirat virít a solymári vasútállomás ajtaján, mely szerint a méregdrágán felújított épület hétvégén egyáltalán nem, hét közben pedig reggel fél 6-tól, délután 2-ig használható. Ugron Zoltán, a polgármesteri hivatal műszaki irodavezetője most levélben fordult a MÁV-hoz a helyzet tarthatatlansága miatt. Ő is, mi is várjuk a választ, melyet érkezése után soron kívül közreadunk.

Íme, a levél:

Tisztelt MÁV Zrt. érintett vezetői!
Mivel a visszaforgatott levélben kapott elérhetőségeken az elmúlt évben érdemi választ nem sikerült kapnom, eredményt nem értem el és így minden ügyünk a feledés homályába merült, most Mindannyiukat szólítom meg.
Túl azon, hogy a kamerák képeit még mindig nem kapjuk meg, a vonatok sorozatban a csúcsidőkben kevés férőhellyel és késésekkel közlekednek, továbbra sem sikerül kihasználttá tenni a Szélhegy megállót stb., a legújabb közhangulat romlást előidéző jelenségre szeretnénk Solymár Nagyközség nevében gyors orvoslást kapni:
Magyarország legnagyobb lakosságszámú községének vasútállomásán a következő felirat fogadja a téli időjárásban oda érkezőket:

VÁRÓTEREM ZÁRVATARTÁS
H-P 14:00 – 05:30
Szo-V ZÁRVA

Ez a tábla joggal borzolja a kedélyeket, teljesen egyet kell értenünk a lakosság azon észrevételeivel, miszerint a nagyon sok pénzből felújított épület rendeltetése az, hogy abban várjanak az utasok.
Nem tudjuk elfogadni azt az érvelést, hogy a pénztár nyitva tartásához igazodik a váróterem használhatósága. (Bár egyébként azzal sem értünk egyet, hogy a pénztár is csak heti 40 órában van nyitva.)
Többször kezdeményeztük már, hogy ha a MÁV nem tudja üzemeltetni az épületet, akkor egyeztessünk, hátha az Önkormányzatunk igen.
Mindenesetre határozottan kérjük, hogy a hideg, téli időben a váróterem használatát biztosítani szíveskedjenek!

Üdvözlettel, bizakodva:
Ugron Zoltán
Műszaki Iroda vezető