A solymári vöröskeresztesek munkáját Erdélyben is dicsérik

1180

Az erdélyi Szent Anna Gyermekvédelmi Központba juttatott el adományt vasárnap a Magyar Vöröskereszt Solymári Szervezetének küldöttsége, akik a Dévai Szent Ferenc Alapítvány több központját is meglátogatva, valamennyi otthonnak adományt is vittek. A gyergyószentmiklósiaknak könyvekkel, tanszerekkel, társasjátékokkal kedveskedtek. A vöröskeresztesek egyébként kapcsolatfelvétel céljával érkeztek a városba – a gyergyószentmiklósi társszervezet tevékenységeit maguk az itteni önkéntesek ismertették velük. Közös programokban fog  kiteljesedni a két szervezet közötti kapcsolat – mondták el a házigazdák és vendégeik.

„Támogatók nélkül nem működne a Szent Anna-ház. Igazi nagy öröm számunkra, ha visszatérnek hozzánk az adományozók, mert ez azt jelenti, hogy átlátják, értékelik és segíteni szeretnék munkánkat” – köszönte meg a magyarországi adományt László Orsolya.

A solymáriak küldöttsége mellett a mosonmagyaróvári Motoros Szív a Gyermekekért civil szervezet is ellátogatott Gyergyószentmiklósra. Az autónyi tisztítószer, cipő, ruha és édesség átadása után a magyarországi motorosok mindenkit Szárhegyre invitáltak – gyerekeknek, nevelőknek és székelyföldi motoros társaiknak szolgálták fel az általuk készített két üstnyi pityókás tokányt. Az ebédet követően még egy ajándékkal előrukkoltak: motoroztatással tették felejthetetlenné az otthon kis lakóinak napját.

Forrás: szekelyhon.ro