Mozdulj, Solymár!

2854

Június 5-én, vasárnap tartják az első Solymári Futófesztivált! Sok-sok programmal, izgalmas és egyben sportos szórakozással várnak mindenkit, aki szívesen mozog, és tenni is akar akar az egészségéért.

A rendezvény ötletadója Solymár népszerű háziorvosa, dr. Taller Gabriella. „Sokan tudják, hogy a Solymár Egészségügyéért Közhasznú Alapítvány elnökeként is tevékenykedem. A rendezvénnyel, mellyel szeretnénk hagyományt is teremteni, az egészséges életmód, a mozgás fontosságát akarjuk hangsúlyozni. Mivel a művelődési ház éppúgy támogatja a sportnap gondolatát, mint a Kud-A.R.C egyesület, így az alapítvánnyal együtt velük rendezzük a sportnapot. Csatlakozott hozzánk Erdős László rendezvényszervező is, aki a futás lebonyolításáért lesz felelős.”

A futók a tervek szerint három kategóriában indulhatnak: 5 kilométeres Masters, 2.2 kilométereses Junior-gyermek, valamint kapcsolódva a 750 éves jubileumhoz, 750 méteres – családi, babakocsis mezőnyben is összemérhetik felkészültségüket.

A különleges versenyhez, különleges programok illenek. Lesz közös bemelegítés, Katus Attilával, Borbás Marcsival, Kautzky Armanddal, illetve a Ferencváros egykori legendás kapusával, Hajdú Attilával.

A ráhangolódás és a versenyszámok mellett rengeteg egyéb, színes program várja majd az érdeklődőket a Templom téren és a művelődési ház udvarán és termeiben. Lesz közös aerobik óra Katus Attilával, RSG, Rocky, Zumba, Judo, Aikido, Jóga, Poledance és TRX.

Érdemes lesz tehát jó előre bejegyezni a naptárba június 5-ét, és persze elkezdeni az edzéseket, a készülődést a tervek szerint hagyományteremtő első Solymári Futófesztiválra.

A vasárnapi program részleteiről, a regisztrációról, a díjazásokról – köztük egy tihanyi és balatonfüredi családi nyaralásról – mindenki bővebben tájékozódhat az esemény hivatalos honlapjáról: mozduljsolymar.wix.com/futofesztival és a folyamatosan frissülő facebook oldalról: www.facebook.com/futofesztival