Elfogták a solymári bankrablási kísérlettel gyanúsított férfit

1845

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztálya büntetőeljárást folytat P. Balázs 43 éves budapesti lakossal szemben fegyveresen elkövetett rablás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy férfi 2016. február 24-én 9 óra 40 perc körüli időben bement egy Budapest VI., Oktogon téri bankfiókba, majd az ott dolgozó alkalmazottat fegyverrel, vagy annak utánzatával megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel. Az akkor még ismeretlen férfi a megszerzett pénzzel elmenekült a helyszínről. A bűncselekmény elkövetése alatt személyi sérülés nem történt.
Az adatgyűjtés és nyomozási cselekmények eredményeként a BRFK Rablási Osztály nyomozói beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható P. Balázs 43 éves budapesti lakost, akit 2016. március 28-án 11 óra körüli időben Budapest XII., Krisztina körúton elfogtak.

oktogon

A férfi az Oktogon téri rabláson kívül megalapozottan gyanúsítható továbbá egy 2016. február 18-án Budapest V., Széchenyi téren elkövetett rablással, valamint egy 2016. március 22-én 13 óra körüli időben Solymáron fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérletével.
A férfit elfogását követően a rendőrök előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.
Vele szemben a büntetőeljárást a BRFK Rablási Osztálya – őrizetbe vétele mellett – folytatja, egyben előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

(police.hu)