Ünnepi forralt bor verseny!

2144

Ahány ház, annyi forralt bor recept létezik. De vajon kié a legfinomabb? Idén, első alkalommal, az adventi ünnepségsorozat keretében ez is kiderül!
Várják azoknak a magánszemélyeknek és civil szervezeteknek a jelentkezését, akik szívesen megosztanák másokkal kedvenc forralt bor receptjüket!
A receptekből készült italokat nyilvános kóstolással egybekötött zsűrizéssel értékelik majd, november 26-án 16 órakor, a polgármesteri hivatal nagytermében.

Az első helyezett receptjéből készült forró italt később mindenki megkóstolhatja, hiszen ezt árulják majd az adventi vásáron.

A recepteket az info@solymaronline.hu címre várjuk!

A svédek például így szeretik…
A  glögg elkészítése:
Vegyél 2 egész fahéjat, 12 egész szegfűszeget, 2 ek reszelt gyömbért, 1 ek kardamonmagot, 3 mandarin héját, 2 dl mazsolát, 1,5 liter vörösbort, 2-3 dl pálinkát, 2-3 dl cukrot.
Az összes fűszert áztasd a pálinkába 1 napig, majd melegítsd fel a vörösbort, és keverd hozzá a pálinkába áztatott fűszereket (pálinkával együtt).
Amikor szervírozod, adj hozzá pár szem csupasz (leforrázott, és konyharuhában megdörzsölt) mandulát, egy kis mazsolát.
Forrás: egzotikusfuszerek.hu