Péntek este megelevenedik egy legenda

1577

Egy igazi élő legenda áll a színpadra a Schaumarer Oktoberfest nyitó estjén. Az 1969 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal létező Gemini együttes koncertjein ma is generációk csápolnak.

„Százszázalékos zenészek, valódi hangszereken játszanak, remek slágereket…” – írta róluk egyik rajongójuk. És mennyire igaz! Csak néhány örökzöld a repertoárból: Vándorlás a hosszú úton, Azon a szombat éjszakán, Ha eladod a szíved, Trojka-dal, Ne felejts el emlékezni arra, Semmi sem tart örökké, A labda. Markó András és Albert Gábor még az eredeti együttesben játszott, míg a Kék Csillagból ismert Bihari István később csatlakozott hozzájuk. „Húsztól nyolcvanig minden korosztály ott csápol a koncertjeiken” – mondja Bihari István. „Igaz, a fiatalabbak nemcsak a zenénket hallgatják szívesen, hanem megkérdezik azt is: ’Hogy bírjátok-e még?’ Nos, elé jól bírjuk. Igaz, én 67 leszek, a többiek 1 évvel idősebbek. De öreg rocker nem vén rocker” – teszi hozzá.
Műsoruk nem csak klasszikus Gemini számokból áll. „Roy Orbisont és Chubby Checkert is játsszunk. De ha azt kérik, bármikor előadjuk a ’Meg a nézését, meg a járását’ is” – mondja nevetve.

A koncert időpontja: október 16, péntek este 20 órától éjfélig.