Nincs Solymár muzsika nélkül, nincs június Jazz Weekend nélkül

308
Jazz Weekend 2024
Jazz Weekend 2024 Forrás: apaczai.com

Június 21. napja a zene világnapja. A Művelődési Ház pedig június 22-én 18 órától késő estig ismét fantasztikus jazz dallamoktól lesz hangos Solymáron, a Templom téren.

18 óra Mr. Moodburn
A Mr. Moodburn világa fúziót képez a jazz a rock és különböző filmzenés ihletettségű műfajok között. Zenéjükben egyszerre találkoznak megkomponált és improvizált elemek, lebilincselő atmoszférák, spontaneitás és őrült szólózás. A zenekar tagjai már sok neves produkcióban bizonyítottak, de itt kompromisszumok nélkül engedhetik szabadjára kreativitásukat. Minden előadás egy lehetőség ennek megélésére.

19.30 Transcript – a Bolba Éva Trió koncertje
A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap
Bolba Éva – ének, Cseke Gábor – zongora, Sárkány Sándor – bőgőA Bolba Éva Trió nem csupán egy zenei formáció, hanem egy izgalmas zenei utazás, amelyet magával ragadó hangulata és különleges hangzása tesz emlékezetessé. Az együttes nevéhez szorosan kötődik Bolba Éva énekesnő, akinek lenyűgöző hangja és kifejező ereje azonnal magával ragadja a hallgatókat. A trió másik két tagja, Cseke Gábor a kiváló zongorista és Sárkány Sándor kitűnő bőgős, akiknek összhangja és játékossága teszi teljessé az együttest.A Bolba Éva Trió zenéje egyedi elegyet alkot a jazz, a blues és a soul stílusokból, amelyeket sajátos módon ötvöznek, létrehozva ezzel egy friss és egyedülálló hangzást. A közös munka során olyan dalokat interpretálnak, melyek mély érzelmeket közvetítenek, miközben szabadon improvizálnak és felfedezik a zene határait.A trió fellépései igazi zenei élményt nyújtanak a közönségnek, akiknek lehetősége van bepillantást nyerni az improvizáció világába és megélni a zene varázslatos pillanatait. Bolba Éva lenyűgöző énekhangja és a trió tagjainak összjátéka együttesen teremt egy atmoszférát, melyben az idő megáll, és a hallgatók teljesen átadják magukat a zene varázsának.Az együttes repertoárjában megtalálhatók a klasszikus jazz sztenderdek, a blues és soul nagyjai által írt dalok, valamint saját szerzemények is, melyek az együttes egyediségét és kreativitását tükrözik. A koncerteken valódi élmény várja a hallgatókat, akik egy utazásra indulhatnak a zene világában, érzékeiket kényeztetve és lelküket táplálva.A Bolba Éva Trió nem csupán egy zenei produkció, hanem egy életérzés, amelyben a zene szabadsága és szenvedélye egyszerre összetalálkozik. A trió tagjainak elkötelezettsége és tehetsége egyedülálló atmoszférát teremt, ahol mindenki megtalálhatja a saját zenei inspirációját és élményét. Legyen szó kis klubkoncertekről vagy nagyszabású rendezvényekről, a Bolba Éva Trió mindig garantálja a magával ragadó zenei élményt és a feledhetetlen pillanatokat.

21.00 Jambalaya New Orleans Music Show

A Jambalaya hazánk első számú New Orleans-i zenét játszó zenekara. 2005-ös alakulásuk óta hat önálló lemezt jelenttettek meg, hazai- és külföldi turnék keretein belül bejárták Európát, munkájukat Gundel Művészeti Díjjal jutalmazták.A zenekar egy híres és változatosan elkészíthető New Orleans-i ételről kapta a nevét, mely jól szimbolizálja azt a sokszínűséget, ami a mai napig megújuló New Orleans-i zenére jellemző.XXI. századi modern felfogású zenéjük képviseletében több száz koncertet adtak a kezdetek óta. 2024-ben legújabb ‘Whatever Happens’ című albumuk mellett az ez évben megjelenő ‘Starry Road To Nowhere’ című lemez dalait mutatják be Európa- és országszerte.A zenekar tagjai: Nemes Zoltán (ének, billentyűs hangszerek)Bellák Miklós (gitár),Sóvári Tamás (trombita),Magda Zsolt (szaxofonok)Varga László (basszusgitár), Szabó Tamás (dobok)

A program díjmentesen látogatható!

SolymárOnline