Mozgalmas csapatépítő kiránduláson járt a Reményi Margit Táncegyüttes

575
Közös tánc az udvaron

A remekül sikerült hétvégéről saját, képes élménybeszámolójukat olvashatják.

A Reményi Margit Táncegyüttes felnőtt tánccsoportja idén az LdU által kiírt Erfahrungsaustausch nevezetű pályázatán közel 700.000 forintot nyert el, így volt lehetőségünk egy októberi hétvégét a Baranya Vármegyei Véménd községen eltölteni.

A program igen színes volt, szombaton miután megérkeztünk előkészültünk a közös ebédre, ami bográcsban főzött paprikás krumpli volt, miközben készült az ebéd meglátogattuk a véméndi kottatárat, illetve a véméndi tánccsoporttal
közösen tartottunk egy rendkívüli próbát, a jó időnek köszönhetően az udvaron tudtunk próbálni. A sikeres próba és lépés csere után elfogyasztottuk a finom paprikás krumplit.

Közösen készített és elfogyasztott ebéd
Közös készített és elfogyasztott ebéd

A délután folyamán még megmutatták nekünk a település részeit. Az estét Mecseknádasdon töltöttük a Mecseknádasdi Német Nemzetiségi Néptánc Egyesület 70. Jubileumi műsorán és az azt követő bálon.
Másnap népviseletben részt vettünk a Véméndi Szent Mihály-templom vasárnapi szentmiséjén.

Népviseletben a templom előtt

Ezután pedig Feked településre látogattunk el, ahol Schrempf József Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke várt bennünket, és mutatta be nekünk ezt a kis ékszerdobozt. Közös ebéd után megnéztük a templomot, a tájházat, a klumpa múzeumot és Feked pincefalu részét is.

Csoportkép Fekeden

Összességében egy kiváló hétvégét töltöttünk együtt el, és sikerült a kapcsolatot szorosabbra fűzni. Köszönjük mindenki áldozatos munkáját! 

Hétlépés Tánccsoport-Magyarné Pénzes Andrea