Katolikus híreink

926
Katolikus híreink
Kiemelt kép: Ferenc pápa

Azon különleges alkalomból, hogy Ferenc pápa lelkipásztori látogatást tesz Magyarországon a húsvéti időszakban, április 28-30-án, bizonyos nyilvános eseményeken van lehetőség találkozni az Egyház első emberével. Az olasz származású, argentin Szentatya Magyarországra második alkalommal látogat el pápasága alatt. Legutóbb 2021. szeptember 12-én, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséjére érkezett.

Április 28-án 17 órakor a Szent István-bazilikában találkozás a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal (a Bazilika előtti térre lehet belépni, kivetítés lesz).

Április 29-én 10:15 órakor az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban találkozás szegényekkel és menekültekkel (a templom előtti térre lehet belépni, kivetítés lesz).

16:30 órakor a Papp László Budapest Sportarénában találkozás a fiatalokkal, mely során minden egyházmegye megkapta a keretlétszámot. 15-től 25 éves korig kérik azon solymáriak jelentkezését, akik részt vennének a találkozón. Feliratkozás a sekrestyében. Jelentkezési határidő: 2023. március 26.

Április 30-án 09:30órakor a Kossuth téren Szentmise, Regina Caeli imádság (belépés a térre a kora reggeli óráktól kezdve). Akik az egyházközség szervezésében szeretnének részt venni a szentmisén, jelentkezzenek a sekrestyében. A regisztrációt az egyházközség végzi, de a misére nem szerveznek külön buszt.

16:00 órakor a PPKE Információs Technológiai és Bionikai Karán találkozás az egyetemi és kulturális élet képviselőivel (a térre lehet belépni, az egyetemista fiatalokat várják).

Solymár Római Katolikus Plébániája idén is szervez nyári hittantábort június 19-től június 23-ig iskoláskorú gyermekek számára. A táborhoz való csatlakozáshoz jelentkezési lap kitöltése szükséges , ami letölthető a Plébánia honlapjáról, vagy elvihető a templomban kihelyezett asztalról. A részvételi díj 25.000,- Ft. Testvérekkel együtt történő jelentkezés esetén kedvezményt számolnak fel: a második gyerek után 20.000,- Ft, míg a harmadik gyermek után 15.000,- Ft a tábor költsége.

Gyertyás megemlékezést szerveznek a békéért 2023. április 2-án Solymáron. Erre az alkalomra hívnak és várnak mindenkit. Bővebb információ megtalálható a Plébánia faliújságján.

Női lelkinapra hív a Plébánia minden ifjabb és idősebb hölgytagot április 15-én szombaton. Részletek a kihelyezett plakáton olvashatók a helyszínen. Regisztráció március 31-ig személyesen a szervezőknél (Cserey Kinga, Deák Ágnes, Székelyné M. Bori).

SolymárOnline