Mostantól a közterületeken és a megállókban sem kell maszkot viselni

1490
Fotó: Barcsik Géza

Május 22-én, szombaton elérte az ország az ötmilliós határt a beoltottak számával. Ezzel egyidőben számos eddigi járványügyi intézkedést feloldottak, köztük a közterületi maszkviselés kötelezettségét.

Az enyhítésekkel összhangban nem kötelező arcmaszk használata a szabadtéri vonat-, HÉV és Volánbusz állomásokon és a megállókban sem. A járműveken és a zárt utasforgalmi helyiségekben azonban továbbra is viselni kell a szájat és orrot eltakaró maszkot.
A BKK nem adott hírt arról, hogy eltörölte volna a kötelező maszkviselést a megállókban, ugyanakkor a BKK solymári járatait a Volánbusz üzemelteti, ráadásul a legtöbb solymári megállóban a Volán- és a BKK-járatok egyaránt megállnak, így az egyelőre nem világos, hogy a solymári buszmegállókban kötelező maradt-e a maszkviselés.

Továbbra is orrot-szájat eltakaró maszk szükséges azonban az üzletekben, a művelődési ház intézményeit pedig (könyvtár, múzeum, svábház, művelődési ház) védettségi igazolvánnyal látogathatjuk, és ajánlott a maszkhasználat.

solymáronline