Idén is részt vehetünk a solymári cserkészek nagypénteki, online keresztútján

1296
Fotó: Barcsik Géza

A solymári cserkészek – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is megtartják közös, nagypéntek esti keresztútjukat. Ahogy mostanában lehet: online.

Április másodikán, nagypénteken este 21 órai kezdettel az egyik cserkész végigjárja a szél-hegyi keresztutat és ezt videón közvetíti. A bejelentkezés alatt stációról stációra haladva hallgathatjuk meg és járhatjuk végig lélekben Jézus Krisztus kínszenvedését.

A közvetítést bárki követheti a Zoom alkalmazás segítségével, mely telefonra és számítógépre is ingyenesen letölthető. Ezen keresztül lehet majd csatlakozni az online keresztúthoz. A csatlakozásnak kétféle módja lehetséges: ezen a linken keresztül (amennyiben a link innen nem működne, érdemes megpróbálni a cserkészek bejegyzéséből), vagy közvetlenül az alkalmazásban. Utóbbi esetben az alábbi adatokat kell megadni:
Meeting ID: 714 0116 6103
Passcode: 800solymar

Amikor valaki csatlakozik a híváshoz, a “Join with computer audio” gombra kattintson, ugyanis ez szükséges ahhoz, hogy halljuk a hangot. A beállítások alapján mindenki automatikusan videó és hang nélkül lép be, ezt a moderátor felügyeli a közvetítés ideje alatt, hogy senki ne zavarja a keresztútjárást.

A solymári cserkészek mindenkit nagy szeretettel várnak – így is – közös, nagypénteki keresztútjukra.

solymáronline