Január 7-ig használhatók fel a decemberi dolgozó- és tanulóbérletek

673
Fotó: Volánbusz / Hajba András

A MÁV-START és a Volánbusz járatain – az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) intézkedésének megfelelően – a 2020. december havi és félhavi helyközi dolgozó- és tanulóbérletekkel 2021. január 7-én éjfélig lehet utazni –hívják fel a figyelmet a közlekedési társaságok.

A 2021-es év és a téli szünetet követő iskolakezdés problémamentes elindulása érdekében a vonatokon és a helyközi buszjáratokon 2021. január 5-e helyett két nappal tovább, január 7-ig fogadják el a decemberi havi dolgozó- és tanuló bérleteket, illetve a decemberi 2. félhónapra váltott félhavi bérleteket. A téli szünet utáni iskolakezdéssel január elején megnőnek az utazási igények és meghosszabbodhat a várakozási idő a jegypénztáraknál, így a hosszabbítással további két nap biztosított az új bérletek beszerzésére.

A MÁV-START azt kéri az utasoktól, hogy a járványhelyzetben a sorban állások elkerülése érdekében vegyék igénybe a jegykiadó automatákat és a MÁV applikációt. A webes felület (elvira.hu) és az applikáció közös felhasználói fiókkal használható.

A Volánbusz ezúton is felhívja utasai figyelmét, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegyek és bérletek elővételben, online és mobilon is kényelmesen megválthatók. Az elektronikus jegyvásárlás további részleteiről a Volánbusz weboldalán tájékozódhatnak.

solymáronline