Megoszlanak a vélemények a tervezett M0-ás szakaszról

4402
Fotó: Leeb Ádám

Tegnap tartott közmeghallgatást a Nemzeti Közlekedési Hatóság azoknak az ingatlantulajdonosoknak, akiknek az M0 autóút északi szektora 10-es és 11-es számú főút közötti szakaszának nyomvonala érinti az ingatlanjukat és az építési engedélyezési eljárásáról kívántak tájékozódni.

Az egybegyűltek a tervezőktől megtudhatták a majdani M0-ás és M10-es autóutak pontos nyomvonalát, a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. munkatársai pedig a várható kisajátítások menetéről beszéltek.
A tájékoztatón Gromon András Pilisvörösvár és Farkas András Piliscsaba polgármestere is megjelent. Mindketten attól tartanak ugyanis, hogy a tervezett beruházás megvalósulásával olyan hatalmas forgalom zúdulna településeikre, amelyet csak az M10 városaikat elkerülő szakaszával lehetne elvezetni.

Farkas András a Facebookon is megosztotta véleményét ezzel kapcsolatban.

„Az elhangzottak szerint 2018-ban megkezdődhet a Megyeri híd és Solymár közötti szakasz építése. A beruházás egyrészről kedvező Piliscsaba számára, hiszen könnyebbé teheti életünket, ugyanakkor komoly forgalomnövekedést is okozhat településünknek. Ezért – a környező polgármester társaimmal együtt – közösen kértük, hogy mihamarabb épüljön meg a teljes M0-ás körgyűrű, de legalábbis az M10-es autóút Pilisvörösvár és Kesztölc között, Pilisszántó irányában. Gromon Istvánhoz csatlakozva kértem továbbá, hogy ügyfélként vehessen részt Piliscsaba az engedélyezési eljárásban, ugyanis ez csak a beruházással közvetlenül érintett települések számára biztosított jelenleg.”