Dr. Szente Kálmán polgármester: „Én továbbra is teszem a dolgom”

3170

Feszült pillanatok, éles helyzetek is bőven akadtak a szerdai képviselő-testületi ülésen, melynek végén dr. Szente Kálmán polgármester úgy döntött: kilép a helyi Fidesz frakcióból. Interjúnk csütörtökön készült.

SO: Az egyik legnagyobb horderejű kérdés az iskolafelújítás ügye, mely ismét tovább tolódott. Volt képviselő, aki a rekonstrukcióval járó hitelfelvételt ahhoz a szituációhoz hasonlította, mintha egy víz nélküli úszómedencébe kellene fejest ugrania.

Szente Kálmán: Most is úgy gondolom, hogy bár valóban óriási hitelfelvételről lenne szó, ennek fedezete rendelkezésre áll az önkormányzati ingatlanvagyonban. Ennek ellenére a testület még két beárazást kért, pedig véleményem szerint a közbeszerzési eljárás nyomán tudjuk majd meg, mi mennyibe kerül. Így most tovább húzódik az iskola ügye. Ez konkrétan azt jelenti, hogy át kell gondolnunk a beruházás ütemezését, és azt hogy a tavaszi időszak helyett mi férhet majd bele esetleg a téli hónapokba. Mégsem mondok le olyasmiről, amin két éve keményen dolgozom, dolgozunk.

SO: Milyen nagyobb beruházásokat tervez még az idén?

Szente Kálmán: A tűzoltószertár megépítését, valamint a tájház tavaszi megnyitását mindenképp. Nekem az a legfontosabb, hogy megmaradjon Solymár pénzügyi stabilitása. Ezért is követem nagy figyelemmel folyamatosan az adóbevételek alakulását, és teszem továbbra is a dolgom.

SO: Az ülés végén bejelentette, hogy kilép a Fideszből.

Szente Kálmán: Nem a Fideszből, hanem a helyi Fidesz frakcióból. Bár Gaal Gergely képviselőtársam erre azt válaszolta, hogy az nincs is. Akkor nem értem, hogyan tudtunk évekig frakcióként tanácskozni. 1988-ban, egyébként egy hónappal a Fidesz megalakulása után én is ott voltam az első vidéki csoport megalapításánál, Gödöllőn. Most sem a Fidesszel van vitám.

SO: A testület másik nagy port kavart döntése, hogy azonnal hatállyal felmondta Nagy Eszternek, az ön tanácsadójának szerződését.

Szente Kálmán:  Ezzel sem értettem egyet. Eszter túl azon, hogy látványos programokat szervezett, rengeteg pályázatot/támogatást szerzett. Soha annyit nem segített senki, mint ő.

SO: Hogyan tovább?

Szente Kálmán: Ahogy mondtam, teszem a dolgom, hiszen van bőven feladat.