Szilveszteri Ötpróba Rióba!

1522

„Az év utolsó napján minden sportolni vágyó és életmódot váltani készülő embert várunk a Margitszigeten, ahol négy próba közül választhatnak a számukra leginkább testhezálló távokon. A könnyen teljesíthető, rövidebb próbákon belekóstolhatnak a különböző mozgásformákba azok is, akik eddig csak kacérkodtak a gondolattal, és természetesen a hosszabb távokon a rendszeresen sportolók is megtalálják a számításukat” – ismertették a sportnap célját az Ötpróba Rióba kiemelt sportrendezvényének szervezői.

A választható sportágak: gyaloglás (6 km, 12 km), futás (5,35 km, 21,4 km), kerékpározás (18 km), úszás (300 m, 1500 m).
Nevezni regisztráció után lehetséges, a pontos feltételek és leírások itt olvashatók.

A Magyar Olimpiai Bizottság által létrehívott rendezvényre meghívott olimpikonok közül az úszó Cseh László gyalogolni fog, Dombi Rudolf az úszást míg, a szintén kajakozó Kammerer Zoltán a félmaratont választotta, de futni fog Kövér Márton maratoni kenus világbajnok és Péni István ifjúsági olimpiai bajnok sportlövő is.

A tíz állomásból álló Ötpróba Rióba budapesti és vidéki helyszínein öt klasszikus sportágban lehet majd különböző távokat teljesíteni és pontokat gyűjteni. A játék időtartama alatt négy alkalommal, majd a verseny végén is nyereményeket sorsolnak ki, a fődíj egy kétszemélyes utazás a riói olimpiára.