Karácsonyra érkezik az Asszonykórus új lemeze

467

Nemsokára a kezünkben tarthatjuk a Solymári Hagyományőrző Asszonykórus karácsonyi lemezét, a Die schönsten Kirchenlieder aus Schaumar II. című CD-t. Jelenleg a zenei anyag vágása zajlik, ezzel párhuzamosan készül a borító grafikája és a szövegkönyv is.

“Nagyszabású munka végére tettünk pontot. A Hagyományőrző Asszonykórus, a Szokolay Nőikar, a Solymári Férfikar, a Schaumarer Musikanten triója, Sarlós Bianka Sárika és Sarlós Tibor, valamint a felvételeket készítő Rédly Dénes és a zenei rendező, Osváth Zoltán közreműködésével három napra stúdióba vonultunk – minden este 3-4 órára –, hogy elkészítsük a legszebb solymári egyházi énekeket tartalmazó sorozatunk második összeállítását. A hagyományos orgonakíséretekkel rögzített, szépséges solymári egyházi dalok legtermészetesebb otthona maga az Isten háza, így a templomunk, illetve a sekrestye alakult át ideiglenes stúdióvá ezekre az estékre” — fejtegette Jeney Erzsébet karnagy.

A lemez születéséről bővebben a Solymári Hírmondó novemberi számában olvashatnak.

Marlokné Cservenyi Magdolnánál már most leadhatók az előjegyzési igények, így ez a lemez ismét sokak karácsonyfája alatt válhat ajándékká.

solymáronline