Személyesen és online is részt vehetünk a Szent József imaórán szombaton

795

Munkás Szent József emléknapján, május 1-én, szombaton délelőtt 10 órától fél 12-ig imaórára hív minden kedves érdeklődőt a solymári katolikus templomba Szemere János plébános atya. Annak sem kell lemondania a részvételről, aki nem szeretne nyilvános eseményen részt venni, ugyanis az imaórát a PilisTv élőben is közvetíti.

Kiemelt hangsúlyt ad a Szent József imaórának a Ferenc pápa által 2020. december 8-án meghirdetett Szent József Év, amelynek dekrétuma egy éven keresztül teljes búcsú elnyerését engedélyezi a szokásos feltételek – a szentgyónás, a szentáldozás és a Szentatya szándékára történő jámbor ima – mellett.

Az imaórán a résztvevők a Szent József litánia és a Szent József rózsafüzér elimádkozása mellett megismerhetik Szent József életét egy 1736-ban történt magánkinyilatkoztatásból, valamint részleteket hallhatnak a korábbi Szent Józsefre vonatkozó szentszéki és pápai megnyilatkozásokból.

„Imádkozunk erős lelkű édesapákért, hogy Szent József példáját követve mindig Isten hangjára hallgatva gondoskodjanak családjukról, imádkozunk jellemes férfiakért, hogy vállalva az elköteleződés valamely életformáját, alapkövei legyenek a rájuk bízottaknak és imádkozunk bátor fiúkért, hogy a tisztaság útját járva a jövő szentjei legyenek.” /Szemere János atya/

solymáronline