Karácsonyi fényekbe öltözik Solymár – FOTÓK

1127

Hetek óta tartó előkészítő munka után a napokban felkerülnek az ünnepi díszek és világítások a solymári közterületekre. A fotók ma készültek a Templom téren és környékén a szerelési munkákról és a már kihelyezett díszekről.

Az adventi-karácsonyi díszek kihelyezésére a napokban kerül sor, de a folyamat maga már hetekkel ezelőtt elkezdődött – tudtuk meg dr. Szente Kálmán polgármestertől. A szükséges szerződések előkészítése és megkötése után a villanyszerelő ellenőrizte, egyesével átnézte a mintegy kétszáz fénydíszt, ami “szezonon kívül” a polgármesteri hivatal melletti óvoda pincéjében van elhelyezve.

Az alapos ellenőrzés és a tönkrement alkatrészek cseréje után jöhet a darus kocsi, aminek a segítségével ki tudják helyezni a solymári közterületekre a díszeket. Mivel ezek elektromos árammal való ellátása az ELMŰ közvilágítási rendszeréről történik, ezért időben szerződni kell nem csak a kivitelezővel, hanem a szolgáltatóval is.

– Szerettünk volna idén a karácsonyi díszekben is fejleszteni, újakat venni, de sajnos az idei év nem arról szól, hogy erre nagyobb pénzösszeget tudjunk fordítani – mondta el a polgármester. A most kikerült fények azonban így is biztosítják az ünnepi hangulatot Solymár utcáin.

solymáronline
Fotó: Sólyom Ágnes