Új játékokkal kezdi az évet a Lustige Zwerge

1340

Nemcsak az óvodások nőttek nagyot a nyáron, hanem az óvodaudvar is épült-szépült a nyári szünet alatt. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően több felújítást tudott végrehajtani a Lustige Zwerge Német Nemzetiségi Óvoda.

„Intézményfenntartónk, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Solymár pályázatot nyert (NEMZ-N-19-0058), mely által idén nyáron is meg tudtuk valósítani beruházásainkat – mondta el Drevenáné Schokátz Ágnes óvodavezető a solymáronline-nak. – Megújult óvodánk udvara, a régi vonat helyén egy mászókát létesítettünk nagycsoportosainknak, a kisebb korosztály számára pedig egy új vonatot tudtunk vásárolni.” Megerősítették a meglévő csúszdát, és egy kis árnyékos pihenőhelyet alakítottak ki.


A bejáratnál egy előtető készült, hogy az anyukák nyugodtan ott tudják hagyni a babakocsikat. A pályázat segítségével a konyhában kicserélték az elavult hűtőt és kályhát is, de a legnagyobb sikere minden bizonnyal a focipályának van.

„A gyermekek legnagyobb örömére az udvar átrendezésével egy zárt hálókkal ellátott focipálya kialakítására nyílt lehetőségünk, ami már most maximális kihasználtságot élvez” – tudtuk meg az óvodavezetőtől. A kép készítése óta a fiúk birtokba vették a pályát, és szünet nélkül rúgják a labdát.

solymáronline