Főhet a fejük a háziasszonyoknak, hogy a húsvéti vendégjáráskor a sonkán kívül mivel kínálják a locsolókat. Első jó ötlet a pálinka, de utána meg égni kezd a gyomor. Le kéne valamivel fojtani! És erre ad ötletet László-Marlok Nikolett, solymári gasztroblogger.
Donauwelle – Dunai hullám
Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 dl olaj
- 1 dl meleg víz
- 25 dkg liszt
- 1 zacskó sütőpor
- csipet só
- 1 üveg meggy befőtt
Hozzávalók a krémhez:
- 2 zacskó vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 16 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
Piskóta elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot verünk.
- 4 tojás sárgáját 15 dkg kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet.
- Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport, csipet sót.
- Ezután óvatosan a felvert tojások habját is hozzákeverjük.
- Közben egy tepsit kivajazunk, lisztezünk. A tészta felét beleöntjük, majd a maradékhoz 2 kiskanál kakaóport keverünk és ezt a tésztát a fehérre kanalazzuk.
- A tészta tetejét megszórjuk a kimagozott meggyel.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Krém elkészítése:
- A tejben megfőzzük a pudingport, majd hűlni hagyjuk.
- A puha vajat habosra keverjük a porcukorral.
- Végül összekeverjük a kettőt, habosítjuk. (egyforma hőmérsékletűek legyenek)
- A krémet a kihűlt piskóta tetejére kanalazzuk és elsimítjuk.
- Gőz fölött megolvasztunk 12 dkg étcsokoládét egy kiskanál olajjal, majd a krémre csurgatjuk, kenjük.
- Ezután kis időre hűtőbe helyezzük, hogy összeálljon a sütink, majd szeleteljük.