Vakon kóstoltak

1914

Szombaton nyolc disznót szúrtak le Budakeszin a Sautanz – Sváb disznótoron. Hét csapat vetélkedett egymással, hogy ki végzi szakszerűbben a munkálatokat és ki, milyen finom kolbászt készít. Pakó Károly képviselte Solymárt a szigorú zsűriben, aki portálunknak elmondta, hogy többek között pontozták a disznó leszúrását, a vér kezelését, a feldolgozást és magát a konyhát.  Idén a kolbászra esett a fő hangsúly, ezeket külön értékelte a zsűri. Különlegesség, hogy vakon kóstoltak, nem tudták, melyik kolbászt ki készítette. Két féle kategóriát állítottak fel: az egyik a sima szokványos disznótoros sültkolbász, a másik a különleges kolbászok kategóriája volt. A vecsésiek például káposztás kolbászt készítettek. A zsűritagok a kolbászok ízlelgetése közben pálinkával és borral semlegesítették ízlelőbimbóikat. Pakó Károlynak nehezebb volt a helyzete, mert könnyelműen autóval ment Budakeszire, így nem ihatott alkoholt.

Idén a solymáriak csak megfigyelőként vettek részt a versenyen, de titkosszolgálati információk szerint már elkezdték az edzéseket, és jövőre beneveznek egy csapatot a versenybe.