Családi nap a katolikus plébánián

833
Családi nap a katolikus plébánián
Borítókép: Solymár Római Katolikus Plébánia

Május 13-án, szombaton, immár hetedik alkalommal rendezte meg a katolikus plébánia a családi napot, mely nyitott volt a nem egyházközségi tagok számára is.

Gyermekek részére volt traktorozás a faluban, ugrálóvár a Templom téren és állatsimogató a plébánia kertjében. A cserkészek vetélkedőt tartottak a kicsiknek, Nokedli bohóccal pedig lufit hajtogattak és arcot festettek. Délután a Guliba Társulat tagjai Szent György napi szokásokat felelevenítő játékos táncos előadással szórakoztatták a gyerekeket.

Eközben a felnőttek, az erőszakmentes együttműködést segítő kommunikációs formákkal ismerkedhettek a templomban, hogy a hétköznapi életben, családban, munkahelyen, helyi közösségekben minél hatékonyabban és kevesebb bántással érhessék el céljaikat és konfliktusaik “nyertes-nyertes” kimenetellel záruljanak.

Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, az Iparegylet által főzött tárkonyos leves felszolgálását nem zavarta meg az eső, de a Fatimai kápolnához tervezett záró szentmisére végül a hideg időjárás miatt a templomban került sor.

SolymárOnline