Kisgyerekes szülők figyelem! Nyílt napra és beiratkozásra invitál Solymáron az Önkormányzat a köznevelési intézményeibe a 2023/24-es nevelési évre vonatkozóan.

639
Kisgyerekes szülők figyelem! Nyílt napra és beiratkozásra invitál Solymáron az Önkormányzat köznevelési intézményeibe a 2023/24-es nevelési évre vonatkozóan.
Borítókép: Solymári Polgármesteri Hivatal

A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt. Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen, vagy ha a felvételi körzet több településen található, az érintett településeken lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető. A kisebb korú gyermekek napközbeni nevelését és elhelyezését az önkormányzatunk bölcsődei intézményében biztosítja.

Az óvodai, illetve bölcsődei felvétel vagy átvétel jelentkezés alapján történik.

A települési önkormányzatunk idén is közzéteszi az intézményeibe (Liget Bölcsőde, Kék Óvoda, Napsugár Óvoda) való beiratkozás idejét és helyszínét, mely 2023. május 10. szerda és május 11. csütörtök, 8-16 óráig a Polgármesteri Hivatal nagyterme.

Az óvodai és bölcsődei jelentkezési lapok letölthetőek az alábbi linkről:
http://ovoda-solymar.hu/ovodai-beiratkozas-2023-2024/

A beiratkozás előtt, nyílt nap keretein belül lehet ismerkedniük a leendő bölcsis és ovis gyermekeknek és szüleiknek az intézmény falaival és a nevelőkkel 2023. május 8-án hétfőn, és május 9-én kedden 9:30-11:00 óráig.

A Lustige Zwerge Német Nemzetiségi Óvoda a saját beiratkozását 2023. április 20-án 8.00-16.00 óra között és április 21-én, 8.00-16.00 óra között tartja az óvoda épületében.

A Galagonya Waldorf Óvoda saját honlapja szerint 3,5 éves kortól várta a gyerekek jelentkezését a szeptembertől induló nevelési évet illetően 2023. február 28-ig.

SolymárOnline