Nem járnak ritkábban a vonatok a két ünnep között

454

A MÁV a budapesti elővárosi vonalak többségén feloldja a karácsony és újév között korábban alkalmazott közlekedési korlátozások jelentős részét. A személy- és gyorsított vonatok az ünnepi időszakra eső munkahéten is sűrű kiszolgálást biztosítanak. Az esztergomi vonalon a megszokott munkanapi menetrend szerint számíthatunk a járatokra.

December 24-én, szombaton a szombatra, december 25-én, vasárnap az ünnepnapra, december 26-án, hétfőn pedig a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Év végén, szilveszterkor és jövő év elején sem változik a naptári naphoz képest a vasúti közlekedési rend, azaz 30-án pénteki, 31-én szombati, újév napján vasárnapi, január 2-tól pedig ismét a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: december 21-én, szerdán munkanapon és a hét utolsó tanítási napján, 22-én tanítási szünetes munkanapon, 23-án a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. Az elmúlt évekhez hasonlóan december 24-én, szenteste a szabadnapi menetrendnek megfelelően indulnak az autóbuszok. December 25-én és 26-án, karácsonykor munkaszüneti nap, illetve a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap beosztása szerint indulnak a buszok. December 24-én (szenteste) és karácsonytól újév napjáig számos járat nem közlekedik.

December 27. és 30. között, valamint január 2. és 6. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járművei. December 31-én, szilveszterkor szabadnapi, január 1-jén, újévkor a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak a járatok.

Részletes infók a Volánbusztól itt találhatók.

Indulás előtt érdemes megtervezni az utazást a menetrendek.hu oldalon vagy mobilalkalmazásban.

solymáronline