Megvan a költségvetési koncepció 2023-ra

660
Solymár Fotó: Barcsik Géza

Bár nem kötelező, Solymár önkormányzata minden évben elkészíti a település költségvetési koncepcióját. Dér Borbála alpolgármester foglalta össze, hogy milyen irányvonalakat határoztak meg a 2023-as költségvetésre vonatkozóan.

“Önkormányzatunk legfőbb célja az intézményhálózat, a településüzemeltetés működőképességének fenntartása. Takarékos gazdálkodás mellett a szükséges energiakorszerűsítési beruházások elvégzése és a tavalyról áthúzódó beruházások befejezése” – vezette elő az önkormányzat november végi ülésén. A beruházások között a legnagyobbak között lesz a Koppány Márton utca felújítása, és további útfelújítások is tervben vannak.

Az alpolgármester ezen kívül felvázolta a legfontosabb várható költségeket és teendőket. Az intézmények benyújtották igényüket a 2023-ban elvégzendő fejlesztésekre, amelyekről a képviselő-testület majd a költségvetés összeállításakor dönt, fontossági sorrend felállítása után. A legnagyobb szükség a művelődési ház felújítására van, ahol a tetőjavítás, a víz- és hőszigetelés, a gépészeti felújítás és a nagyterem parkettázása kb. 80 millió forintot tesz majd ki. Tervben van a Polgármesteri Hivatal tetőjének cseréje és csapadékvízelvezetési munkálatok.

Új adónemet nem vezetnek be 2023-ban sem, de javaslat született a telekadó kedvezményeinek szűkítésére, az adórendelet módosítására viszont egyelőre nem került sor.

solymáronline