Új alpolgármestere lett Solymárnak

1003
Fotó: Hajba András

A korábbi mellett most egy újabb alpolgármesteri posztról döntött Solymár önkormányzata. A képviselő-testület december 14-i ülésén arról határozott, hogy Gaal-Hasulyó Bernadett képviselőt megválasztja főállású alpolgármesternek. Dobrovkáné Dér Borbála továbbra is társadalmi megbízatású alpolgármester marad.

Gaal-Hasulyó Bernadett eddig a Közművelődési Bizottságot vezette. Mivel alpolgármester nem lehet tagja bizottságnak, ezért a képviselők arról is döntöttek, hogy ez a bizottság megszűnik, helyette az alpolgármester vezetésével egy kibővített közművelődési munkacsoport alakul, amelynek ülésein részt vesznek az egyes témákban megbízott szakemberek (például intézmény-, illetve intézményegység-vezetők), valamint az egyes speciális feladatok esetén az érintett szervezetek képviselői. Az alpolgármester elsődleges feladatai a kulturális programok összehangolása és a sajtókapcsolatok lesznek.

Az alpolgármester megválasztásáról a testület titkos szavazással, 7 igen, 1 nem és 2 tartózkodás mellett döntött. Határozat született a bizottsági feladatkör átruházásáról és az illetményről is, majd a képviselő letette az alpolgármesteri esküt.

Gaal-Hasulyó Bernadett 1990-ben született, felsőfokú tanulmányait a Debreceni Egyetem néprajz–lengyel szakán végezte. Három gyermek édesanyja. A képviselő-testületnek 2019 óta tagja.

solymáronline