Műalkotást karácsonyra nem szokás ajándékozni – pedig lehetne

758

Második alkalommal rendezi meg élőben Műalkotást ajándékba címmel csoportos adventi tárlatát a solymári művelődési ház. Idén december 11-étől 11 napon át ingyenesen látogatható a tárlat, a kiállított tárgyakat ugyanakkor meg is lehet vásárolni.

A solymári művészek összegyűjtése és a tárlat létrehozásának ötlete még a Covid alatt született, egyszerre több céllal: “Eredetileg a közönséghez kívántuk eljuttatni a képző- és iparművészek kínálatát a bezártság idején – meséli a kezdetekről Jármy Éva közművelődési munkatárs. “A karácsonyt megelőző időszakban online próbáltuk bemutatni egy-egy solymári művész tevékenységét és néhány alkotását.” Ennek a folytatása volt, hogy tavaly decemberben 19 művész részvételével élőben megrendezték az adventi tárlatot, felkínálva az alkotások megvásárlásának lehetőségét.

“Túlnyomórészt festmények érkeztek a kiállításra, és valljuk be, műalkotást ajándékozni karácsonyra nem igazán elterjedt szokás, így sikernek könyveltük el, hogy néhány kép mégis gazdára talált” – folytatja Jármy Éva, leszögezve, hogy nem adják fel a reményt. “Talán ha ez a hagyomány bekerül a köztudatba, tudatosan keresik majd a vásárlók az ajándéknak valót a karácsonyi tárlatokon. A művészek pedig kifejezetten a keresletet megcélozva készülhetnek majd az alkalomra” – véli.

Az idei tárlatra 21 kiállító jelentkezett, felerészben újak a tavalyiakhoz képest. Már a kiállítás megnyitójára érdemes ellátogatni vasárnap, hiszen akkor alkalom nyílik találkozni az alkotókkal. A tárlatot 17 órakor Szalay Gábor építész, az egykor működött Solymár Alkotóművészetéért Közalapítvány elnöke nyitja meg. Szeretettel várják mindazokat, akik szívesen megismerkednének a Solymáron élő alkotók sokszínű tevékenységével, természetesen vásárlási kötelezettség nélkül.

A kiállítás december 11-től 21-ig látogatható a művelődési ház nyitvatartási idejében, hétfőtől csütörtökig 9.00 – 21.00 óra között, hétvégenként pedig a rendezvényekhez igazodva.

A tavalyi kiállítás megnyitóján

solymáronline