Támogatást nyert a Koppány utca felújítására beadott pályázat

683

Dr. Szente Kálmán polgármester osztotta meg az örömhírt portálunkkal a pályázati döntésről, amelyre már hónapok óta vár a település. A Magyar Államkincstár arról értesítette a solymári önkormányzatot, hogy a TOP Plusz (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz) programban beadott pályázatára a Koppány Márton utca felújítására a teljes kért támogatást megítélték.

– Ez volt a könnyebb rész – nyilatkozta a polgármester a döntéssel kapcsolatban –, a nehezebb a megvalósítás lesz, ugyanis kifejezetten bonyolult beruházásról van szó.

Az ügyintézés további menetéről és a beruházás ütemezéséről elmondta, hogy a következő lépés a támogatási szerződés megkötése az Államkincstárral, majd – vélhetően januárban – kiírják a közbeszerzési pályázatot a megvalósításra. Ennek márciusra várható eredménye, utána kezdődhetnek majd a hónapokig tartó felújítási munkálatok.

A felújítási tervben a villanyoszlopok kiváltása, az út kiszélesítése, az útalap megépítése és új aszfaltréteg készítése szerepel az utca teljes hosszában. A pályatest a felújítás után 5 és fél méter széles lesz, a járda 1–1,5 méter szélességben épül meg. Az út mentén kétoldalt támfal épül, amelynek magassága 1 és 3 méter között változik.

solymáronline