Létábrák – kiállításmegnyitó lesz a művelődési házban

344

November 12-én szombaton 17 órakor kiállítás nyílik Nagy Judit olaj- és tűzzománcképeiből a művelődési házban. A tárlatot Szoboszlai Annamária solymári tánckritikus, festőművész nyitja meg.

A Komáromban élő és alkotó Nagy Judit eredetileg rajztanár. 2008-2010 között részt vett a Napút Művészeti Akadémia képzésén, mesterei Simon Zsolt József iparművész és Döbröntei Zoltán festőművész voltak. Majd aktív tagja lett az Akadémia szellemi-festészeti alkotóműhelyének, Annamáriával innen ered a barátságuk.

“Képzőművészként Judit fő profilja a tűzzománc volt. A mostani kiállításon a látogatók képet kapnak arról, ahogy két technika, a tűzzománc és az olajfestészet összeér; ezzel találta meg azt a formanyelvet, ami igazán jól áll neki. Olajképeinek érdekessége, hogy tűzzománcosként fest: egymásra hordja a rétegeket, az egyes rétegek megfestése között akár hónapok is eltelnek, míg visszatér a felülethez. A képek első pillantásra nonfiguratívak, de felsejlik bennük a dinamika, az emberi mozgás, így kaptam én a felkérést, hogy a tárlatot megnyissam” – mesélte portálunknak Szoboszlai Annamária.

A kiállítás november 24-ig tekinthető meg.

solymáronline