Megjelent a szeptemberi Hírmondó

1295
mockups-design.com

Megjelent, és hamarosan minden postaládába eljut a Solymári Hírmondó szeptemberi száma. Az újság a nyári szünet után ebben a hónapban 28 oldallal jelentkezik.

Az e havi címlapsztár a víz. Korábban magától értetődőnek tűnt, hogy van, de az idei rendkívül aszályos nyáron megtapasztaltuk a hiányát. A Kincs, ami nincs című cikk a vízellátási problémákat járja körül, és kitér arra is, lakosként mit tehetünk az éltető víz megtartásáért a kertünkben.

A polgármesterrel készült interjúban dr. Szente Kálmán arról beszél, hogy állami kézbe akarják venni az eddig 100%-ban önkormányzati tulajdonú DAKÖV Kft-t, a szennyvítelep és a hálózat vagyonát és üzemeltetését. Ezen kívül a DMRV kapacitásbővítéséről, a rezsiemelkedés következményeiről, valamint a nyáron megvalósult felújításokról kérdezett a lap újságírója.

A portréinterjúban Péter Jánossal, a Firkin solymári zenekarvezetőjével és fuvolásával ismerkedhetnek meg az olvasók. Az is kiderül, milyen nemzetközi sikerekkel büszkélkedhet az ír kocsmapunkot játszó együttes.

Idén jubileumi tanévet kezdenek a zeneiskolások a Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában: 55 évvel ezelőtt indult a művészetoktatás Solymáron. Az évforduló kapcsán Zubor Imre, a zeneiskola igazgatója tekint vissza az elmúlt évekre, és mesél az idei tanévről.

A lapban megtalálják az előttünk álló hétvége programjait, valamint beszámolókat olvashatnak a nyár eseményeiről, a 15. Traktortalálkozón és a solymári Műzeumok Éjszakáján készült képek a színes oldalakon böngészhetők.

A lap az interneten is elérhető.

A Solymári Hírmondót keressék a postaládákban. Aki nem kapott újságot, a terjesztőnél jelezheti igényét: Kovács Erika (70) 611-7635.

solymáronline