Zongorista show és Redbreast Wilson & Mad Dog Margaritas koncert a művelődési házban

458

Szeptember 10-én, szombaton két koncertet is hallhatnak a zenerajongók az Apáczai Csere János Művelődési Házban (Solymár, Templom tér 25.).

A 18 órakor kezdődő Zongorista show fellépői: Nemes Zoltán, Kertész Bence, Dániel Balázs zongoristák, és Molnár Dániel dobos. Különleges és kifejezetten alkalmi zenei formációnként már több mint húsz éve koncertezik a Zongorista Találkozó. A már színpadképében is egyedülállónak számító produkcióban három zongorista boogie-woogie párbaját hallhatja a közönség, a New Orleans blues műfaj nyomdokain haladva, tökéletesen rezonáló dobkísérettel.
Részben instrumentális, részben énekes előadás. A repertoárban a saját szerzemények mellett olyan örökérvényű zeneszerzők művei is felcsendülnek, mint Dr. John, Pete Johnson, Allen Toussaint,.

20:30-kor Redbreast Wilson csap a húrok közé Mad Dog Margaritas kíséretében. Sam Redbreast Wilsont a közönség hosszú éveken át Észak-Mississippi blues zenekarával, a Juke Joint Revivallel láthatta leggyakrabban. A Globan Texan Chronicles által az „egyik legtehetségesebb klasszikus bluest játszó modern formációnak” tartott zenekara után Mr. Wilson 2022-ben budapesti és nashville-i együttműködéssel egy country lemezt adott ki, Train’ Your Love címmel. A solymári fellépésre Texas forró nyarának hangulatát hozza el, olyan dalszerzőket megidézve, mint Guy Clark, Rodney Crowell, Steve Earle vagy Townes Van Zandt.

A program díjmentesen látogatható.

apaczai.com/solymáronline