II. fokú vízkorlátozás lépett érvénybe

643

Solymáron a vízszolgáltatás működik, a rendszer fenntartása érdekében a mai napon megkezdik a Panoráma utcai tározók töltését. A II. fokú korlátozás elrendelésére Szentendre, Pismány településrészen fennálló vízhiány miatt van szükség – adta hírül az Önkormányzat.

Tisztelt Lakosság!

A DMRV megkeresése alapján a mai naptól II. fokú vízkorlátozást kell elrendelnem a rendkívül magas vízfelhasználás, a tartós hőség és a Duna alacsony szintje miatt az alábbiak szerint:
Felhívom a 10 m3/nap átlagfogyasztást meghaladó, gazdálkodó szervezetnek minősülő felhasználókat, hogy a napi fogyasztási igényüket 10%-kal csökkentsék.

A fentieken felül vízkorlátozás időtartama alatt Solymár Nagyközség közigazgatási területén a vízfogyasztók kötelesek a takarékos ivóvíz-felhasználás megvalósítására, továbbá Solymár közigazgatási területén
t i l o s :

  • minden tömlős locsolás és mosás a település egész területén;
  • az automata öntöző berendezések működtetése;
  • a járdák, utak mosása;
  • gépjárművek tömlős mosása;
  • medencék töltése.
    Jelenleg Solymár ellátása biztosított, de rendkívüli vízkivétel miatt kértük a DMRV-t, hogy folyamatosan tájékoztasson és amennyiben szükséges haladéktalanul intézkedünk lajtos kocsik kihelyezéséről.

További információk és a II. fokú vízkorlátozásról szóló határozat innen letölthető

Dr. Szente Kálmán
polgármester