Számlálóbiztosok jelenkezését várják az őszi népszámláláshoz

491

2022 őszén népszámlálás lesz Magyarországon. A Solymári Polgármesteri Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja, július végéig lehet jelentkezni.

Számlálóbiztos nagykorú, cselekvőképes személy lehet, rendelkeznie kell saját számítógéppel vagy tablettel és interneteléréssel, előnyt jelent a legalább középfokú végzettség, a magabiztos számítógépes ismeret, a megfelelő tájékozódási és térképkezelési képesség, helyismeret az összeírás területén, valamint a rugalmas időbeosztás és az állandó elérhetőség a népszámlálási időszakban, vagyis október 17. és november 20. között.

A számlálóbiztosnak el kell végeznie egy e-learning-képzést, ennek sikeres teljesítése után feladata a körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, a népszámlálási kérdőív kitöltése ott, ahol nem töltötték ki a kérdőívet interneten, a címek pontosítása, esetleges új címek felvétele, valamint a folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval.

Egy számlálóbiztosnak előreláthatólag 100-140 címen kell kérdőívet kitöltenie tableten keresztül, amit a KSH biztosít az adatfelvétel idejére. A biztosok díjazása az erről szóló kormányrendelet melléklete szerint történik.

A jelentkezés határideje: 2022. július 29.
Bővebb információ és jelentkezés: http://solymar.hu/munkalehetoseg-szamlalobiztosokat-keresnek
A kitöltött jelentkezési lapot a nepszamlalas@solymar.hu levélcímre kell küldeni.

solymáronline