Zenei utazás Latin-Amerikába

100

Június 24-én, pénteken 20:30-tól Juhász Anikó és a Luis Eduardo Castagno Trió koncertezik az Apáczai Csere János Művelődési Házban (Solymár, Templom tér 25.).

Juhász Anikó Pécsett született, jelenleg Budapesten él. Klasszikus gitár tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán és a Vienna Konservatoriumban végezte. Műsorában a 2021 novemberében megjelent From the Heart című szólólemezéről hallhatunk elsősorban dél-amerikai darabokat olyan országok zeneszerzőitől, mint Brazília, Venezuela, Argentína, Uruguay és Kuba.

Luis Eduardo Castagno a 70-es években érkezett Argentínából Európába. Autentikus zenei előadásaival, valamint régebben egy gaucho show-val járta a világot, végül Magyarországon telepedett le. Triójában Ursu Gábor Emerton-díjas klasszikus gitárművész kíséri, akinek változatos játéktechnikája olyan, mintha egy teljes zenekari kíséretet hallanánk. Horváth Misit elsősorban a blues és a populáris műfajokból ismerhetjük, azonban ebben a produkcióban szájharmonika játéka a dél-amerikai dalok hangulatát idézi meg.

A trió műsorában felcsendülnek Mexikó, Argentína, Kuba, Peru dallamai, valamint spanyol slágerek, ismert sztenderdek is elhangzanak, többek között Gipsy Kingstől is. Koncertjeiken mindig fergeteges a hangulat a latin zene kedvelőinek nagy örömére.

A program díjmentesen látogatható!

apaczai.com/solymáronline