Újabb tájékoztató fórum lesz csütörtökön a kárpótlásról

620

Június 16-án, csütörtökön 16:30-kor a solymári polgármesteri hivatal (2083 Solymár, József Attila u. 1.) nagytermében kerül sor a kárpótlással kapcsolatos következő lakossági tájékoztató fórumra. A fórum témája a termőföldhöz jutás és a földhasználat feltételei, illetve követelményei a 2022-ben hatályos törvények szerint.

A fórum szervezőinek célja, hogy a kárpótlásban érdekelt solymári és pilisszentiváni lakosok tájékozódhassanak a földművelés és földhasználat feltételeiről, a termőföldön megtermelt termékek lakossági forgalomba hozataláról és az értékesítési lehetőségekről, továbbá a termőföldek korlátozott beépíthetőségéről, ezzel is segítve a kompenzálásra jogosult aranykoronával rendelkezők döntését a “pénzt vagy földet” kérdésben.

Az eseményen jelen lesznek a PMKH 1. sz. Földhivatali Osztály, a Nemzeti Földügyi Központ, a Nemzeti Agrár Kamara, a NÉBIH és a Solymári Polgármesteri Hivatal képviselői.

A terem korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges a marlokcsmagdolna@gmail.com e-mail címen.

A szervezők várják az előzetes írásbeli kérdéseket 2022. június 13-áig a marlokcsmagdolna@gmail.com vagy a js.iroda13@gmail.com e-mail címen, kérik továbbá, hogy a korábban a solymariak@gmail.com címre írt kérdéseket a marlokcsmagdolna@gmail.com címre küldjék meg újra.

Telefonon érdeklődni lehet Marlok Bélánál a 06-20-911-8263 vagy Jablonkay Sándornál a 06-30-940-8619 számon.

solymáronline