Hősök napi megemlékezés – képes beszámoló és videó

746

Hagyományosan május utolsó vasárnapján, 29-én 11 órakor tartották a hősök napi megemlékezést a Templom téren álló Hősök emlékműnél.

A világháborúkban elesett hősi halottaink tiszteletére rendezett eseményen ünnepi beszédet mondott dr. Szente Kálmán polgármester. Beszédének fő üzenete a háború elkerülésének és a béke megőrzésének fontossága volt.

Az ünnepi beszédet követően dr. Szente Kálmán átnyújtotta a Solymárért kitüntetést Hartmann Hellebrandt Hildának. Marlokné Cservenyi Magdolna Német Nemzetiségi Díj kitüntetésben részesült, melyet Farkas Bálint, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Solymár elnöke adott át. A kitüntetések átadásáról készült képes beszámolónkat itt olvashatták. A PilisTV díjátadásról készített felvételét a televízió YouTube-csatornáján láthatják.

Az ünnepi műsorban közreműködött Barbinek Péter színművész, aki Radnóti Miklós: Nem tudhatom… és Vörösmarty Mihály: Szózat című versét szavalta el.
Az emlékműsorban közreműködött továbbá a Solymári Huszárzenekar és a Solymári Férfikar. Díszőrséget a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia küldöttsége állt.

Az ünnepséget koszorúzás zárta, Solymár Nagyközség Önkormányzata, a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a különböző szervezetek és intézmények képviselői a cserkészek segítségével helyezték el az emlékezés virágait a Hősök emlékművénél.

A PilisTV műsorán június 2. és 8. között tekinthető meg az ünnepségről készült felvétel, minden nap 7:20, 13:20 és 19:20 órakor.

solymáronline