Kitüntetések a hősök napján – FOTÓK

1016

Május 29-én, vasárnap a hősök napi megemlékezésen adták át ünnepélyes keretek közt az idei Solymárért és a Német Nemzetiségi Díj kitüntetéseket.

A Solymárért kitüntetést dr. Szente Kálmán polgármester nyújtotta át Hartmann Hellebrandt Hildának, a Svábház vezetőjének a művelődés, a közösségépítés és hagyományőrzés terén végzett tevékenysége elismeréseként.

Marlokné Cservenyi Magdolna Német Nemzetiségi Díj kitüntetésben részesült, melyet Farkas Bálint, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Solymár elnöke adott át Magdi néninek a német nemzetiségért végzett, sok évtizedes munkájáért.

Az ünnepségen dr. Szente Kálmán polgármester mondott beszédet, a kitüntetések átadása után a hősök napi megemlékezés koszorúzással zárult. A PilisTV videófelvételét az eseményről a hét második felében nézhetik meg portálunkon. Hartmann Hellebrandt Hildával a Solymári Hírmondó hamarosan megjelenő számában olvashatnak interjút. A lap korábbi beszélgetése Marlokné Cservenyi Magdolnával pedig elolvasható a lap 2021 februári számában.

Fotók: Bai Veronika

solymáronline