Gyermeknapi programok a művelődési házban

1482

Május 28-én, szombaton színes programokkal várja a gyerekeket az Apáczai Csere János Művelődési Ház (Solymár, Templom tér 25.).

A programok sorát Petró Anna Állati jó portrék című fotókiállítása nyitja 14:30-kor. Petró Anna kutya- és állatfotós, családi pillanatok és portrék megörökítője, aki úgy véli “akkor jó egy fotó, ha egy történetet mesél el, ha a néző elgondolkodik rajta, érzéseket kelt benne”.

Ezt követően 15 órai kezdettel az Öko mesekuckóban visszatér Mimó és Csipek, akiket már régóta ismerhetnek a solymári gyerekek. Mimó, Csipek és barátaik mindannyian igen jártasak valamilyen zöld témában, és játékos módon, mesélve teszik érthetővé a legkisebbeknek is a fenntartható gondolkodást. Lesznek még óriás társasjátékok – ahol a gyerekek a bábuk –, újrahasznos kézműves foglalkozás, arcfestés, valamint játékbarlang a Pinceklubban.

Süss fel, kicsi nap! címmel 17 órától kezdődik a Boridalok Trió interaktív családi koncertje. Varga Bori, a Kiskalász zenekar egyik alapító tagja és a dalok szerzője, ezúttal Boridalok néven, a kisebb korosztály számára készített dalos versikéket. A koncert az azonos című zenés verseskönyv anyagát mutatja be, amely interaktivitása miatt az egész családnak remek szórakozást nyújt. Bori zenetanári tapasztalata és közvetlen hangvétele közös játékra ösztönzi nemcsak a gyerekeket, hanem az egész családot. A trió egyedi (néhol világzenei, olykor jazz-es) hangzása pedig igazi családias miliőt teremt. Természetesen a műsorból nem maradhat ki egy Kiskalász sláger, a Palacsinta sem, melyeknek szintén Bori a zeneszerzője. Közreműködők: Varga Bori – ének, fúvós hangszerek; Dakos Lilla – zongora, vokál; Hudák Zsófi – nagybőgő, vokál.

Valamennyi program ingyenesen látogatható.

apaczai.com/solymáronline