Solymár: város és/vagy falu? – folytatódik a Pozitív diskurzus

877

Április 10-én 15 órától Solymár: város és/vagy falu? címmel folytatódik a Pozitív diskurzus az Apáczai Csere János Művelődési Házban (Solymár, Templom tér 25.).

A beszélgetés résztvevői Pálfy Sándor építész és Gaal-Hasulyó Bernadett néprajzkutató, a moderátor Szemere János katolikus pap, plébános. Az esemény szervezője Milbich Tamás.

Így foglalják össze az eseményt a szervezők:
A beszélgetés célja: jobban megismerni és megérteni az urbanizálódással járó, viselkedésbéli és társadalmi átalakulások mibenlétét. Milyen változásokat hoz a városiasodás a helyi kulturális, társadalmi evidenciákkal kapcsolatosan. Mi felé vezet a városiasodás. Mit jelent az agglomeráció ma.

A „Pozitív Diskurzus” sorozat arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy érdemes és kívánatos az egymás felé való toleráns odafordulás, még ha jelentősen különböző világnézeti szemüvegen át szemléljük is a világot.

Keretek: Az esemény akár vitaműsornak is felfogható, ám a résztvevőknek ügyelniük kell arra, hogy pozitív mederben maradjon a beszélgetés, vagyis intellektuális eszmecsere, építő jellegű iránymutató, ismeretbővítő lehetőség legyen. A tematizált beszélgetés után a vendégeknek is lehetőségük van bekapcsolódni a diskurzusba.

apaczai.com/solymáronline