Hegedűs-Tuba Viola grafikusművész kiállítása nyílik Pilisvörösváron

723

Március 29-én kedden 17 órakor nyílik meg a solymári gyökerekkel bíró Hegedűs-Tuba Viola grafikusművész kiállítása a pilisvörösvári Művészetek Házában (Pilisvörösvár, Fő út 127.).

A kiállítást Tuba István fotográfus nyitja meg, az ünnepségen közreműködnek a Cziffra György Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

“A grafikai eljárásokból a legjobban vonz és legjobban ki tudom használni a pasztelleket, szénceruzát és a tollakat, ecsetfilceket. Nagyon egyszerű rajzeszközöknek tűnnek, de a határaikat még meg sem közelítettem. Egyszerűségükkel állandóan tudok újat és újat alkotni a papírlapra. Legtöbb alkotásomon épületek, utcák, házak köszönnek vissza, valószínű ez a MOMÉ-n végzett építész diplomámmal függ össze, de míg nem unalmas számomra és mások számára, addig valószínű nem hagyok fel vele. Tetszik, hogy alkotásaimmal kultúrákat tudok megjeleníteni, amiből világosan látszik, hogy ez Európa és annak melyik része. Kívánom, hogy olyan élvezettel nézzék a kiállításomat, amilyen élvezettel én Önök elé tártam”– írja a grafikusművész.

A kiállítás megtekinthető 2022. április 15-ig a Művészetek Háza nyitvatartási idejében.

solymáronline